Afgesloten verzekeringen zelden bekeken

Getty Images

Veel Nederlanders kijken niet meer naar de verzekeringen om als ze zijn afgesloten. Veertig procent kijkt nooit meer naar de reis-, inboedel-, woonhuis- of aansprakelijkheidsverzekering. Een derde neemt de autoverzekering niet nog eens onder de loep.

Dit blijkt uit een onderzoek van verzekeringsadviseur Aon. Verzekerden kijken wel naar hun afgesloten verzekeringen op speciale momenten. Drie op de vier doet het bij een verhuizing. Iets meer dan de helft kijkt naar de verzekeringen bij samenwonen of trouwen en bij een scheiding. Andere momenten zijn reizen, grote aankopen en gezinsuitbreiding.
Het nalopen van afgesloten verzekeringen kan financiële voordelen op leveren. Zo kan een all risk autoverzekering na een aantal jaren worden omgezet in een verzekering met een mindere dekking. Ook kunnen er andere verzekeraars zijn met een gunstiger aanbieding.

Noodzakelijk
Niet iedereen is overal voor verzekerd. Twee op de drie Nederlanders sluit alleen noodzakelijke verzekeringen af. De autoverzekering, inboedelverzekering en woonhuisverzekering wordt door heel veel Nederlanders als noodzakelijk gezien.
Anders dan het vooroordeel wil, kiezen Nederlanders niet massaal voor de goedkoopste. Voor ongeveer de helft is de laagste prijs doorslaggevend. Negen van de tien verzekerden vindt de dekkingsvoorwaarden eeg belangrijk.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • Aon.com