Grote premieverschillen verzekering per automodel

autoverzekering
Getty Images

Een automobilist die een Volkswagen Golf wil verzekeren is gemiddeld 275 euro per jaar duurder uit dan met een Toyota Aygo met hetzelfde bouwjaar. Ook tussen andere automodellen kunnen flinke verschillen zijn in de premie voor de autoverzekering.

Dit blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Geld.nl. Ook binnen het segment van kleine, lichte auto's zijn er flinke verschillen. Een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn met vijf schadevrije jaren betaalt voor een Volkswagen Up! Ruim honderd euro meer dan voor een Toyota Aygo. Andere voordelige auto's voor deze automobilist zijn de Kia Picanto en de Hyundai i10. Duur in de verzekering zijn behalve de VW Golf ook de Mini Cooper, Renault Megane en Toyota Corolla.
Ook voor andere combinaties van dekking, leeftijd en schadevrije jaren komen Toyota Aygo, Kia Picanto en Hyundai i10 met een lage premie uit de analyse, terwijl VW Golf, Mini Cooper, Renault Megane en Toyota Corolla ook daar duur zijn.
In de analyse zijn dertien verschillende automodellen vergeleken en drie verschillende dekkingen (allrisk, WA+ en WA) en drie fictieve automobilisten met verschillende leeftijden (33, 27 en 21 jaar), schadevrije jaren (5, 2 en 0 jaar) en kilometers per jaar (12.000, 10.000 en 7.500) . Voor alle automobilisten is Apeldoorn als woonplaats gekozen.
 

Auteur 
Bron 
  • Geld.nl