Kies de grootste onzinverzekering

Wat is onzinniger: een verzekering voor pechhulp thuis, een verzekering tegen regen of tegen catastrofes? De Consumentenbond heeft deze drie verzekeringen genomineerd en iedereen kan de grootste onzinverzekering kiezen.

De pechhulpthuisverzekering kost ruim €100 per jaar en verzekert je van hulp bij technische problemen zoals een verstopt toilet of een kapotte cv-ketel. De verzekeraar betaalt voorrijkosten, arbeidsloon en materiaal tot maximaal €100 per gebeurtenis.

De regenverzekering keert een deel van de verblijfskosten uit als het gedurende twee dagen tussen tien en zes uur meer dan vier uur lang regent. De resterende vakantiedagen worden daarna volledig vergoed als je naar huis gaat en voor de helft als je toch blijft.

De Catastrofeverzekering vergoedt de schade aan huis en inboedel bij overstroming, aardbeving, terroristische aanslag en bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Praktisch betekent dit voor veel Nederlanders vooral een overstromingsverzekering. De Consumentenbond geeft als voorbeeld een gezin uit het Limburgse Arcen. De maandpremie bedraagt €215 en het maximaal verzekerde bedrag is €75.000.

Verstandig verzekeren

Het idee van verzekeren is dat je met een verzekering een risico uitsluit dat je zelf niet kunt dragen, zoals een brand of ziektekosten. Zulke verzekeringen ‘moet’ je afsluiten, als ze al niet verplicht zijn. Andere risico’s kun je wel zelf dragen. De drie door de consumentenbond genoemde verzekeringen zijn hier een voorbeeld van. Het is dan niet noodzakelijk om dit te verzekeren.

Een NUTTIGE verzekering afsluiten? Gebruik onze vergelijkers en kies de verzekering die bij uw situatie past >>