Sluit op tijd annuleringsverzekering

Getty Images

Wie zijn reis of vakantie wil verzekeren voor annuleringskosten, kan de annuleringsverzekering het beste direct na het boeken afsluiten. Wie te lang wacht, kan bij de helft van de annuleringsverzekeringen niet meer terecht. De andere helft van de annuleringsverzekering beperkt de dekking voor treuzelaars.

Dit blijkt uit het SpecialItem Reisverzekeringen van MoneyView. Nagenoeg iedere verzekeraar hanteert een maximum termijn na het boeken voor het afsluiten van een annuleringsverzekering. Bij ruim driekwart van de onderzochte verzekeringen is deze termijn maximaal zeven dagen. Bij de rest ligt de termijn op maximaal veertien dagen. Alleen bij de kortlopende annuleringsverzekering van Interpolis is het niet van belang wanneer deze wordt afgesloten.
Wanneer de maximum termijn wordt overschreden is er bij bijna de helft van de verzekeringen geen dekking van annuleringskosten meer mogelijk voor die reis. Bij de rest is de dekking beperkt. De beperking verschilt per verzekering, maar in het algemeen betekent het dat een bestaande ziekte of aandoening van de verzekerde, huisgenoot of familielid niet is gedekt.

Annuleringsreden

Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten bij een gedekte gebeurtenis. Wat precies gedekt is, staat in de polisvoorwaarden en deze verschillen per verzekering. Het overlijden of een ernstige ziekte van een naast familielid is bij alle verzekeringen gedekt. Het overlijden van een oom, tante, neef of nicht is vaak niet gedekt.
Ook het overlijden van een goede vriend(in) is bij meer dan de helft van de verzekeringen geen gedekte reden voor annulering. De meeste verzekeraars die het wel verzekeren, bieden een beperkte dekking.
Er zijn ook enkele niet alledaags annuleringsredenen gedekt. Bij Allianz Direct kan de verzekerde annuleren als het vervoermiddel wordt gekaapt. Verzekerden bij Achmea (Centraal Beheer, FBTO en Interpolis) krijgen de annuleringskosten vergoed als er een officiële Elfstedentocht wordt verreden en de verzekerde een startbewijs heeft.

Auteur 
Bron 
  • MoneyView
  • moneyview reisverzekeringen