Test: de beste reisverzekering

Getty Images

In veel landen zijn de corona-maatregelen versoepeld en dat betekent dat veel mensen weer op reis willen. De meeste zullen een reisverzekering afsluiten. Wie op zoek is naar de beste doorlopende reisverzekering heeft de keuze tussen Allianz Global Assistance Premium, Anker Optimaal en ANWB/Unigarant Compleet/Uitgebreid. Bij de kortlopende reisverzekeringen zijn ANWB/Unigarant Compleet/Uitgebreid en Interpolis de beste.

Dat blijkt uit het SpecialItem Reisverzekeringen van MoneyView. Anker Doorlopend Reis Optimaal is een nieuwe reisverzekering. De andere twee bestaan al langer. Deze drie beste doorlopende reisverzekeringen hebben een hogere bagagedekking en een ruimere annuleringsdekking dan de andere reisverzekeringen. Zo is de maximumvergoeding voor schade aan een smartphone, fotocamera en zonnebril hoger dan wat gangbaar is. Op de annuleringsdekking is bijvoorbeeld het overlijden van een goede vriend(in) een gedekte reden. Ook het doodgaan van je hond, kat of paard is bij deze drie aanbieders standaard verzekerd of optioneel mee te verzekeren.
Interpolis komt bij de kortlopende verzekeringen dit jaar voor het eerst als beste uit de bus doordat de verzekering is verbeterd. Bovendien is de premie verlaagd, waardoor hij ook op prijs als een van de twee beste scoort. De kortlopende reisverzekering van ANWB/Unigarant bestaat al langer.

Binnenlandse vakantie

Een vakantie in Nederland is met een reisverzekering met een wereld- of Europa-dekking meestal alleen verzekerd als het gaat om een geboekte reis met een verblijf van minimaal één overnachting. Een dagje naar het strand of verblijf bij vrienden is doorgaans niet gedekt. Dat is nu anders. Anker biedt bij de nieuwe Comfort-variant het dekkingsgebied 'Nederland' aan. Er is dekking tot hemelsbreed 25 kilometer over de Belgische en Duitse grens. Ook Lancyr heeft “Nederland' als mogelijk dekkingsgebied en Univé heeft een dekkingsgebied 'Nederland, België en Duitsland'. Bij de kortlopende reisverzekeringen biedt alleen Allianz Global Assistance 'Nederland' als dekkingsgebied aan.

Auteur 
Bron 
  • MoneyView