Toch minder overstappers

Getty Images

Er zijn dit jaar toch minder overstappers in de zorgverzekering dan aanvankelijk werd gedacht. Uit een analyse door Vektis op basis van voorlopige cijfers blijkt dat 6,2 procent van de verzekerden is overgestapt. Dat zijn 1,1 miljoen verzekerden. Dit cijfer kan nog iets hoger uitvallen. Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 7.0.

Dat meldt Vektis. Het percentage overstappers kan nog iets hoger uitvallen omdat nog niet alle opzeggers al een nieuwe verzekering hebben gekozen. Dat kan nog tot eind janauri. Verreweg de meeste overstappers hebben al wel een nieuwe verzekering afgesloten.

Zelfde concern

Bij het overstappercentage telt Vektis alleen verzekerden die naar een andere verzekeraar zijn overgestapt. Overstapper die binnen hetzelfde verzekeringscncern naar een andere merk zijn gegaan, worden niet meegeteld. Datzelfde geldt ook voor verzekerden die switchten van een collectieve verzekering naar een andere verzekering van dezelfde verzekeringsconcern. In februari komt Vektis met de definitieve cijfers.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • Vektis.nl/nieuws