We willen weer op reis

In juni zijn er drie keer zoveel reisverzekeringen afgesloten als in mei. Het aantal afgesloten werelddekkingen nam daarentegen af. Het lijkt er dus op dat Nederlanders nu de corona-epidemie is afgenomen, weer op reis willen maar het wel dichterbij huis zoeken.

Uit cijfers van vergelijkingssite Independer blijkt dat vooral 35-plussers actief zijn. Vorig jaar nam die groep 44 procent van alle afgesloten reisverzekeringen voor zijn rekening. Dit jaar is dat 55 procent. Vorig jaar mei en juni had bijna de helft van de afgesloten reisverzekeringen een werelddekking. Dit jaar gaat het om iets meer dan een kwart.

Doorlopende reisverzekeringen hanteren een verschillend aantal dagen waarop een verzekerde maximaal aaneengesloten in het buitenland mag zijn. Independer vraag daarom bij de vergelijking van reisverzekeringen hoeveel dagen iemand aaneengesloten wil reizen. Dit jaar geven mensen een kortere periode op. In mei en juni van dit jaar sloot 38 procent een verzekering af voor een periode langer dan 60 dagen. Dat is 10 procent minder dan vorig jaar.

Voorwaarden

Bij een reis naar een gebied met een geel reisadvies biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor normaal ook dekking is. Bij een reis naar een gebied met een oranje of rood reisadvies, zitten er addertjes onder het gras. Sommige verzekeraars bieden helemaal geen dekking, andere verzekeraars bieden alleen dekking voor risico's die niets met corona te maken hebben, zoals de diefstal van een fotocamera. MoneyView heeft per verzekeraar de belangrijkste voorwaarden en bepalingen van de reis- en annuleringsverzekeringen op een rijtje gezet.

Op zoek naar de perfecte reisverzekering voor u? Plus helpt u graan verder met de vergelijker voor reisverzekeringen.