Bezoek de kerstmarkten aan zee

Getty Images

Zin om de komende dagen een gezellige, inspirerende, sprankelende kerstmarkt te bezoeken? Bij onze zuiderburen is ook in de kustplaatsjes veel te beleven! De Vlaamse kust begroet je tijdens deze dagen met sprookjesachtige verlichting, kerstmuziek en de geur van zoet en zout. Vaak vind je er ook een ijspiste en animatie. Wij hebben de mooiste kerstmarkten voor je verzameld.

DE PANNE:
Kerstmarkt met optredens, animatie en overdekte ijspiste
16 december 2017 - 7 januari 2018

In het zuidelijk gelegen De Panne staat gezelligheid centraal: feeërieke kerstverlichting, prachtig versierde kerstchalets en elke dag een memorabel optreden of leuke animatie. Ook is er een mooie ijspiste beschikbaar. Ga er zeker eens langs met de hele familie!

KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE:
Kerstmarkt met ijsbaan
16 december 2017 - 7 januari 2018

Ga je naar Koksijde, vergeet dan niet je schaatsen mee te nemen! Een klassieker maar wel eentje die altijd even leuk is voor jong en oud; de ijsbaan voor het gemeentehuis van Koksijde. Het schaatsplezier kun je afwisselen pure gezelligheid van de sfeervolle smulhuisjes langs de piste. Vlakbij vind je ook 't Bos van Commerce, waar je vanaf 23 december welkom bent. Een echt kerstbos op het strand van Oostduinkerke-Bad. De gezellige boshut en dagelijkse animatie zorgen voor een zeer speciale kerstsfeer.

Getty Images

NIEUWPOORT:
Vrolijk Nieuwpoort
22 december 2017 - 6 januari 2018

De Kerstman is geland in Nieuwpoort. Op het Marktplein ontdek je een magisch kerstlandschap. Ga op reis door het kerstbos, bezoek het huis van de Kerstman, rij mee op de kersttrein en laat je gaan op de schaatspiste of authentieke carroussel. Elke dag is er ook animatie, live-optredens en een prachtige sterrenprojectie op de Stadshalle.

MIDDELKERKE-WESTENDE:
Eisbar
22 december 2017 - 7 januari 2018

Op het marktplein van Middelkerke wordt al kerst gevierd. De grote attractie is de ijsschaatspiste voor jong en oud. Er zijn ook verschillende chalets waar je allerlei zalig lekkers kan vinden. Kom naar één van de thema-avonden en geniet van de vele animaties.

OOSTENDE:
Winter in het Park
1 december 2017 - 7 januari

De magie van de eindejaarsperiode is te proeven in het Leopoldpark in Oostende. Je ontdekt er de kerstmarkt van de 'Stad aan Zee'. Elke dag zijn er nieuwe acties en magische momenten te beleven. Mogelijkheden: schaatsen op de vijver, genieten in de kerschalets, animatie en acts en de feeërieke verlichting in het park. Een dagje heerlijk ontspannen!

Christmas Village
21 december 2017 - 1 januari 2018

Het Vissersplein baadt in kerstsfeer dankzij de gezellige kerstmarkt. Geniet van een heerlijke glühwein of jenever, maar ook van de kerstanimatie en het vrolijke muziekprogramma. De kerstmarkt wordt verfraaid door maar liefst 150 verlichte kerstbomen en de gezellige chalets bieden heel wat lekkers.

Getty Images

DE HAAN-WENDUINE:
Kerstmarkt in het Park
26 december 2017 - 30 december 2017

De Potinière vormt het decor van een gezellige kerstmarkt. Geniet er van de sfeer en kerstgezelligheid.

Kerstmarkt met ijspiste
15 december 2017 - 7 januari 2018

Schaatsplezier verzekerd op de ijspiste in De Haan. Geniet na, voor of tijdens het schaatsen van de gezellige kerstmarkt.

't Wenduins Kerstdorpje
26 december 2017 - 28 december 2017

Een sfeervolle kerstmarkt in de open lucht met drank en eetstandjes zorgt voor de gezellige kerstsfeer waar je zo van kan genieten tijdens eindejaar. Je vindt er ook brocante en antiek, cadeautjes, hebbedingen en overheerlijke streekproducten.

Getty Images

De Kerstbar
15 december 2017 - 7 januari 2018

De kerstperiode trotseren met tal van leuke activiteiten doe je op de Kerstbar van De Haan.

BLANKENBERGE:
Winterhappening en ijspiste
16 december 2017 - 7 januari 2018

Voor de winterse kerstgezelligheid is de Winterhappening met ijspiste in Blankenberge een aanrader. Geniet van de ijspiste, kerstkraampjes en heerlijke glühwein!

Getty Images

Bron: www.dekust.be

Auteur 
  • David de Wilde