 
Getty Images
      
  Dit gerecht lijkt op een goed gevuld omelet. De eieren breek je op de groente en laat je vervolgens stollen.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 spaans pepertje
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eieren
Voedingswaarden
    Energie 
              
  285kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  10 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen, het pepertje fijn en de courgette in plakken. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de andere groente toe met peper en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
- Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Eieren: bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
