Enchilada met kip

Getty Images

Vandaag staat op het menu: enchilada met kip. Ook lekker met ramenassalade. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 150 gram champignons
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • Oregano
  • 5 takjes koriander
  • 2 eetlepels curryketchup
  • 4 kleine bloemtortilla's
  • 50 gram geraspte belegen kaas 30+
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereiding

  1. Maak de prei en de champignons schoon.
  2. Snijd de prei n ringen en de champignons in vieren.
  3. Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  4. Warm de grill voor.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de prei toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
  7. Bak de laatste minuut de champignons mee.
  8. Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en curryketchup.
  9. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
  10. Schik de tortilla’s in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
  11. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de tortilla’s. Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een ramenassalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
55 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum