 
Getty Images
      
  Met sinaasappeldressing.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 6-8 struikjes witlof
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
    Energie 
              
  100kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  8 gram
          
    Vezels 
              
  3 gram
          
    Vet 
              
  6 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Warm de grillpan tot matig heet.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Klop de geraspte sinaasappelschil en wat peper door het sinaasappelsap.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in vieren.
- Bestrijk de parten dun met olie.
- Grill het witlof in 4-6 minuten gaar.
- Sprenkel de sinaasappeldressing er over.
- Eet de groente warm of op kamertemperatuur.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde vis en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 stukjes kabeljauw, of andere vis
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Sinaasappels: Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
