Getty Images
      
  Een makkelijk recept met venkel, voor een lekkere anijssmaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 2 venkelknollen
 - 1 tomaat
 - 1½ eetlepel (olijf)olie
 - Paprikapoeder
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  105kcal
          
    Eiwit 
              
  2 gram
          
    Koolhydraten 
              
  5 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  8 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakken.
 - Snijd het vruchtvlees van de gewassen tomaat in blokjes.
 - Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten. Bak de tomaat even mee.
 - Strooi er peper en paprikapoeder over.
 - Schenk 100 ml water bij de venkel. Stoof de groente in 15 minuten gaar. Strooi het klein geknipte venkelgroen er over.
 
Menusuggestie
Lekker met een tartaartje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 tartaartjes
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 6 aardappelen
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum