Getty Images
      
  Een geweldig soeprecept, dat snel klaar is en ook nog eens goed vult.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 grote ui
 - 1 teentje knoflook
 - 3 sneetjes (oud) bruinbrood
 - 1 eetlepel olie
 - 1 blik tomatenblokjes zonder zout
 - 100 ml groentebouillon met minder zout
 - 1 gedroogd chilipepertje
 - 1 kleine courgette
 - 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  420kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  600 milligram
          Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
 - Snijd het brood in dobbelsteentjes.
 - Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
 - Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
 - Verkruimel het pepertje er boven.
 - Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
 - Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
 - Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
 - Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
 - Warm de soep goed door.
 
Ingrediënten over?
Courgette: in de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum