Kip met noedels in de wok

Getty Images

Door de groente kort te wokken blijven ze lekker knapperig.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15- 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de spitskool in repen.
  4. Laat de taugé uitlekken.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin de kip in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Schuif de kip wat aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok. Roerbak de ui hierin glazig.
  8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  9. Doe de uitgelekte noedels en de taugé er bij en laat alles onder goed roeren heet worden.
  10. Maak het gerecht op smaak met chilisaus.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum