 
Getty Images
      
  Vandaag staat op het menu: Mexicaanse bonenschotel. Dit recept is met gedroogde bonen, dus neem de tijd om te weken. Eet smakelijk!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 200 gram bruine of kievietsbonen
- 1 schouderkarbonade
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 groene paprika
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ½ bosje koriander
Voedingswaarden
    Energie 
              
  525kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  25 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Was de bonen en laat ze 6-8 uur in ruim water weken.
- Snijd het vlees van de karbonade in repen en bestrooi ze met peper.
- Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in snippers en de knoflook in plakjes.
- Doe de bonen met het weekwater in een grote pan. Voeg de uien, de knoflook en het vlees toe. Schenk er zoveel water bij tot er ca. 3 cm boven staat. Kook de bonen in ca. 1 uur gaar.
- Maak de peper en de paprika schoon. Snijd de peper in ringen en de paprika in repen.
- Roer de peper, paprika en het blik tomatenblokjes door de bonen.
- Laat het geheel nog 10 minuten koken of tot het kookvocht is verdampt.
- Was de koriander en hak het klein. Schep de koriander door de bonen.
Ingrediënten over?
Bruine bonen
	Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan kiemen of schimmelen. Na ruim een jaar wordt de schil wat harder en gedroogde peulvruchten moeten dan langer geweekt en gekookt worden.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
