
Getty Images
Vandaag staat op het menu: mosselsoep met linzen en kokos. Een goed gevulde soep met een tropisch tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram bruine linzen
- 4 dl groentebouillon
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 200 gram gekookte mosselen
- ½ dl kokosmelk
- 1 limoen
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
- Was de linzen.
- Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in 20-30 minuten bijna gaar.
- Maak de prei en de wortel schoon.
- Snijd de prei in ringen.
- Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
- Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Mosselen
Mosselen bederven snel. Bewaar verse mosselen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Gekookte mosselen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren. Bewaar mosselen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).