
Getty Images
Gegrilde garnalen smaken goed bij de rijst met knoflook, tomaat en chilipoeder voor een beetje pit.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ visbouillontablet met minder zout
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 gram grote garnalen, (diepvries) ontdooid
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
4 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar met het bouillontablet.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de olie.
- Roer de tomaat en het chilipoeder er door en bak alles nog 2 minuten.
- Bak de gare rijst even mee.
- Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3-4 minuten gaar.
- Schep de garnalen op de rijst.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Garnalen: garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.