
Getty Images
Vandaag staat op het menu: rode kool met cranberries. Ook lekker met runderrollade en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ kleine rode kool of 400 gram gesneden rode kool
- 1 dl rode bessensap (flesje)
- 2 blaadjes laurier
- 6 kruidnagels
- 25 gram gedroogde cranberries
- 1 eetlepel suiker
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de rode kool schoon en schaaf de kool fijn.
- Breng de rode kool met het bessensap, de laurierblaadjes, de kruidnagels en de gedroogde cranberries aan de kook.
- Kook de kool in 20-25 minuten gaar.
- Verwijder de laurier en kruidnagels.
- Maak de rode kool op smaak met wat suiker en eventueel wat azijn.
Menusuggestie
Lekker met runderrollade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram runderrollade (vleeswaar)
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Bessensap:
Bewaar de rest maximaal 3 dagen in de koelkast of vries het in. In de diepvries is bessensap nog 1 jaar houdbaar.
Gebruik de rest om stoofpeertjes mooi rood te koken of bind het sap met wat aangemengde maïzena en wat suiker als saus bij vla of pudding.