
Getty Images
Een stamppot gerecht met lekker veel smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram knolselderij
- 3 stengels bleekselderij
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
- Paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij
- 50 gram walnoten
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
- Breek de walnoten grof.
- Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
- Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
- Strooi de walnoten er over.
Menusuggestie
Lekker met walnoten.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.