 
Getty Images
      
  Lekker simpel voor het midden van de week. Ook lekker met sperziebonen.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
- 2 dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Voedingswaarden
    Energie 
              
  405kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  350 milligram
          Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie en roerbak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
- Bak de goulashkruiden kort mee.
- Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.
	Menusuggestie
Lekker met sperziebonen.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
	Ingrediënten over?
Yoghurt: gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
	Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
