
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 grote pot of blik jonge kapucijners
- 2 eetlepels olie
- 400 gram roerbakgroente
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 friszure appel
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster of onder de grill.
- Maal het brood tot grove kruimels.
- Spoel de kapucijners in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groentemix met de kerrie in een paar minuten beetgaar.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Doe de kapucijners en de appelblokjes bij de groente en warm het geheel goed door.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente: gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.