
Getty Images
Pure smaken. Ook lekker met varkensvleesreepjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 (witte) uien
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 100 gram ricotta
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
640 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.
- Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de groentebouillon met de ricotta.
- Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
- Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met varkensvleesreepjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Ingrediënten over?
Ricotta: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de ricotta afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ricotta is ook heerlijk op brood met verse kruiden, plakjes tomaat, radijs, wat fruit of een beetje honing.