Stoofpeertjessorbet

Getty Images

Lekker fris dessert

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 600 gram stoofperen
  • 1 dl bessensap (flesje)
  • ½ pijpkaneel
  • 2 kruidnagels
  • stukje citroenschil
  • 1 portglas rode port
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepels suiker

Bereiding

  1. Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Breng de peren met 1 dl water, het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagels en een stuk citroenschil aan de kook. Kook de peertjes in 2-3 uur gaar en rood.
  3. Laat de peertjes uitlekken en vang het vocht op. Vul het vocht aan met water tot 1 dl.
  4. Breng dit met de helft van de port, het citroensap en de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen en laat het afkoelen.
  5. Houd 2 partjes peer achter voor garnering. Pureer de rest van de stoofpeertjes grof in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Meng de suikerstroop erdoor en laat dit mengsel ten minste drie uur in de diepvries bevriezen. Roer de massa af en toe door met een vork of gebruik een ijsmachine.
  7. Verdeel het ijs over 4 coupes en garneer het met de rest van de port en een dun citroenschilletje of wat blaadjes munt.
  8. Gebruik eventueel een bak kant en klare stoofpeertjes (ca. 500 gram, koelvak).

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum