Getty Images
      
  Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
 - Mespunt rozemarijn
 - 200 gram varkensvleesreepjes
 - 2 eetlepels olie
 - 450 gram voorgekookte krielaardappelen
 - 1 theelepel mosterdzaad
 - 1 theelepel mosterd
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  415kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  4 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
 - Voeg de rozemarijn, peper en het vlees toe. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
 - Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi het mosterdzaad er over.
 - Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
 - Maak het gerecht op smaak met de mosterd.
 
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum