Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Getty Images

Een snel vega maaltijd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 teentje knoflook
  • Azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein struikje andijvie
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 10 radijsjes
  • ½-1 appel
  • 50 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Los de appelstroop op in een beetje water. Maak hier van met de uitgeperste knoflook, wat azijn, de olie en wat peper een dressing. Meng de dressing door de kidneybonen.
  3. Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  4. Snijd de gegrilde paprika's in repen.
  5. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
  7. Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven.

Menusuggestie

Lekker met een sneetje meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneetjes meergranenbrood

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika: Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

 

Voedingswaarden

Energie 
340kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
370 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum