Crostini met paprika en sardinepuree

crostini
Getty Images

Heerlijk als lunch of voorgerecht! De crostini is binnen 15 minuten makkelijk te bereiden en geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sardines uit blik
  • Citroensap
  • ½ geroosterde paprika (pot)
  • 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 sneden volkoren brood
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
  2. Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
  5. Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
  6. Beleg het brood met reepjes paprika en de sardinepuree.


Tip: Lekker met als hoofdgerecht pasta met merquezworstjes.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum