Een heerlijk hoofdgerecht deze currykip met groente. Dit gerecht staat in ongeveer een halfuurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- Stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels currypasta (pot)
- 1,5 dl (kippen) bouillon
- 100 gram champignons
Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
6. Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
7. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
9. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum