PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Gevulde pompoentjes met koolsalade

Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.

Ingrediënten

  • 4 kleine pompoentjes
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • ½ groene kool
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels blauwe rozijnen
  • ½ eetlepel rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje zwarte boontjes
  • ½ theelepel kaneel
  • 50 gram hüttenkäse
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 bosuitjes
  • Materialen: bakpapier
Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes er bij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Maak de kool schoon, verwijder dikke nerven en snijd de kool in smalle repen.
  7. Hak de noten grof.
  8. Was de rozijnen. Hak de rozemarijn grof.
  9. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.
  10. Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  11. Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
  12. Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes er op. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
  13. Laat de overgebleven rijst afkoelen.
  14. Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en azijn.
  15. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosuitjes en de dressing.
  16. Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade er bij.

Informatie over dit recept

Pompoen is een seizoensproduct voor de maand december.

  • Past in dieet
  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
540 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: