Groentecurry met gebakken kokos

groentecurry
Getty Images

Een lekker Indiaas gerecht. Ideaal voor groenterestjes! Geschikt voor twee personen. Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • (6 takjes koriander)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes..
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de currypasta zacht.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
  5. Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Roer de yoghurt door de groentecurry.
  7. Strooi er aan tafel de geraspte kokos en eventueel kleingesneden koriander over.


Menusuggestie:
Lekker met linzen.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram gedroogde linzen

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum