Groentetajine met kikkererwten en karwijzaad

Getty Images

Vegalicious. Heerlijke combinatie van groenten!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram wortelen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Halveer de wortelen en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  2. Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
  5. Strooi er het karwijzaad over.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1110 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum