
Getty Images
Lekker met aardappel en snijbonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 sinaasappels
- 200 gram hamlap
- 6 aardappelen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 400 gram snijbonen
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Boen 1 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 helft de schil. Verwijder de schil en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappel uit.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en meel.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
- Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 50 milliliter water, het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Geef de snijbonen en de aardappelen bij het vlees.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.