Kruidige stoofpot met sinaasappel

Lekker met aardappel en snijbonen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram hamlap
  • 6 aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Boen 1 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 helft de schil. Verwijder de schil en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en meel.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 50 milliliter water, het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  9. Geef de snijbonen en de aardappelen bij het vlees.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram