Macaroni met paddenstoelen

Getty Images

Simpel te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul.
  7. Bak de tomatenpuree kort mee.
  8. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar.
  9. Meng er de room door. Voeg eventueel een beetje water toe.
  10. Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tijm.
  11. Giet de macaroni af en meng de saus er door.

Menusuggestie

Lekker met veldsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 zakje veldsla (ca. 75 gram)
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
240 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum