Getty Images
      
  Een lekker gevarieerd hoofdgerecht! Lekker stuk vlees met penne, citroen en broccoli. Staat in ongeveer een halfuurtje voor u op tafel. Eet smakelijk!
    Aantal personen 
              
  2 
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 citroen
 - 1 dl droge witte wijn
 - 400 gram broccoli
 - 175 gram volkoren penne
 - 200 gram varkensschnitzel
 - 1 eetlepel olie
 - 1 dl créme fraiche light
 - 8 basilicumblaadjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  660kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  8 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  7 gram
          Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
 - Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
 - Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
 - Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
 - Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
 - Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
 - Roer de crème fraiche door het citroen-wijnmengsel.
 - Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
 - Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum