Quinoa-burgers met ricotta

Getty Images

Ontzettend lekkere burgers gemaakt van quinoa.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 60 gram quinoa (liefst in 2 kleuren)
  • 100 gram zoete aardappel
  • 100 gram radijsjes
  • 2 eetlepels azijn
  • mespunt suiker
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 3 eet­lepels olijfolie
  • 1 ei
  • 20 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaa
  • 25 tot 30 gram havermout
  • 2 zuurdesembroodjes
  • 3 of 4 eetlepels ricotta
  • paar handjes rucola

Bereiding

Overgiet de quinoa met 100 ml kokend water, dek af en laat 20 ­minuten staan. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in heel kleine blokjes. Kook de zoete aard­appel in 10 minuten gaar in ­weinig ­water. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng deze met de azijn, suiker, wat zout en  ­peper. Zet apart. Giet de ­quinoa af. ­Snipper de sjalot en knoflook en bak dit een paar minuten zacht in 1 eetlepel olijfolie. Prak met een vork de zoete aardappel fijn en meng door de quinoa, samen met de sjalot en knoflook. Breek het ei erboven en schep dit met de geraspte kaas door het mengsel. Voeg de havermout toe en vorm van het mengsel 2 stevige burgers. Gebruik eventueel iets meer havermout. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de ­burgers in 5 minuten knapperig aan de buitenkant. Snijd de broodjes open en ­beleg elk broodje met ricotta, een ­burger en ­rucola; top af met de zoet­zure radijsjes. ­Lekker met een pittige tomatensaus.

Tip

Gekookte granen over van een maaltijd? Verwerk ze de dag erna tot een burger, zoals in dit recept.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine