Tarwe met champignons, tomaat en walnoten

De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.

Ingrediënten

  • 150 gram tarwe (Ebly of Tarly)
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 6 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de tarwe in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Was de selderij en knip het klein.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare tarwe.
  9. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram