Vleesspiesjes

Getty Images

Lekker met tomaten met radijs en aardappelsalade

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 takjes peterselie
  • 12 champignons
  • 150 gram tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 6 houten satéprikkers

Bereiding

  1. Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
  2. Was de peterselie en knip of snijd het kruid klein.
  3. Maak de champignons schoon.
  4. Warm de grill voor.
  5. Maak de tartaar aan met de peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het paneermeel en peper.
  6. Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
  7. Snijd het brood in blokjes.
  8. Rijg aan 6 houten satéprikkers gehaktworstjes, champignons en broodblokjes.
  9. Bak de spiesjes onder de hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met tomaten met radijs en aardappelsalade. Hiervoor heb je nodig:

  • 3 tomaten
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels bieslook
  • azijn
  • 400 gram gekookte aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
820 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum