Warme salade van boerenkool

Getty Images

Wil je eens wat anders met boerenkool dan stamppot maken? Probeer eens deze warme salade van boerenkool met zoete aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappelen
  • 2 rauwe rode bieten
  • 2 of 3 bospenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 200 gram boerenkool aan de steel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel (rijst)azijn of citroensap
  • 1 theelepel honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en de bieten. Schrap de wortels schoon. Verdeel de groenten in stukken: snijd de bieten in kleinere partjes dan de zoete aardappelen, en halveer de wortels in de lengte en snijd ze overdwars ook een keer door. Schep de groenten om met 2 eetlepels olijfolie, komijn, koriander, peper en zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven. Schep af en toe om. Ris ondertussen het blad van de boerenkoolstengels. Scheur het blad in grove stukken. Schep de boerenkool om met de rest van de olijfolie, de sojasaus, de zonnebloempitten en de sesamzaadjes. Prik in de wortels en bieten om te voelen of ze beetgaar zijn. Schep de boerenkool door de geroosterde groenten en verhit de boerenkool nog 7 minuten mee in de oven. Klop intussen de azijn en de honing door elkaar. Schep deze dressing door de groenten en verdeel de groenten over 2 borden. Serveer warm. Lekker met een (wild)braadworstje of een vegetarische schijf.

Tip

Boerenkool roosteren in de oven gaat het best met grote stukken blad. Fijngesneden boerenkool hoeft maar een paar minuten in de oven.

 

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine