PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Werkgevers alsnog akkoord met drie jaar WW

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn toch akkoord gegaan met het derde WW-jaar voor oudere werklozen. Eerder wezen zij dat nog af.

Lang onzeker

In het sociaal akkoord met het kabinet uit 2013 stond al dat het derde WW-jaar heringevoerd zou worden. Toch moest het tot dit jaar duren voordat er overeenstemming kwam. Maar ook dat bleef even onzeker. Toen de vakbonden dachten dat alles in kannen en kruiken was, trokken de werkgevers zich terug. Nu hebben de VNO-NCW en MKB-Nederland in een gezamenlijke vergadering alsnog besloten akkoord te gaan met het derde WW-jaar.

Voorwaarden

De vakbonden willen het zo snel mogelijk definitief maken. De sociale partners zullen in de cao’s afspraken maken over het opzetten van fondsen waaruit het derde WW-jaar betaald zal worden. De werknemers betalen de premie die nodig is voor de financiering. Wel hebben de werkgevers aan het akkoord een voorwaarde verbonden: er mag geen extra bureaucratische en administratieve last bij de werkgevers komen te liggen.

Welke leeftijd?

Niet overal wordt even goed toegelicht wie er precies in de groep 'oudere werklozen' valt. Journalist Gijs Herderscheê geeft daarover duidelijkheid op het sociale medium Twitter:

Bron: NOS