NS versobert vertragingscompensatie

Trein vertraging
Getty Images

NS heeft deze week per direct de voorwaarden voor Geld-terug-bij-vertraging aangepast. Reizigers met een Altijd Vrij, Dal Vrij of Weekend Vrij abonnement krijgen niet meer terugbetaald op basis van de ritprijs. Bij vertraging krijgen zij een deel van hun abonnementsgeld terug. Dit is in veel gevallen fors lager.

Dit meldt Reizigersorganisatie Rover na klachten van reizigers. Rover meldt verrast te zijn en is ook niet om advies door de  NS gevraagd. Door de wijziging krijgen reizigers in een vertraagde trein een zeer uiteenlopend bedrag terug. Bij meer dan een half uur vertraging op het traject Utrecht-Groningen ontvangt een reiziger die op saldo reist, 14,40 euro compensatie. De genoemde abonnementshouders ontvangen respectievelijk 8,42 euro, 3,33 euro en 2,91 euro compensatie voor de vertraging.

NS stelt dat reizigers met de oude, inmiddels afgeschafte, abonnementen op saldo ook uitbetaald kregen op basis van de abonnementsprijs. Reizigers met de nieuwe abonnementen kregen bij vertraging een hogere vergoeding dan bij de oude abonnementen. Met een Weekend Vrij abonnement konden reizigers met een paar vertragingen zelfs hun abonnement terugverdienen. In feite is NS teruggegaan naar de oude regeling.

Bron: Rover

Auteur