Windows 10: grote update van start

Getty Images

Het is weer zover: de najaars-update van Windows 10 komt eraan. Wat kunt u verwachten? Een overzicht.

De najaars-update is één van de twee jaarlijkse, grote Windows-updates. Deze wordt gefaseerd uitgerold. In de komende weken zal uiteindelijk iedereen met Windows 10 hem ontvangen. De 'Windows 10 October 2020 Update' bevat Microsofts nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser, die al sinds begin dit jaar beschikbaar is. Gebruikers die deze browser nog niet hebben geïnstalleerd, krijgen die met de najaarsupdate definitief binnen.

Ook het Startmenu krijgt te maken met aanpassingen. De tegels zijn niet langer voorzien van een achtergrondkleur, de icoontjes van apps zouden nu beter zichtbaar moeten worden. Ook verandert Microsoft de werking van de toetsencombinatie alt + tab. In de nieuwe Windows 10-versie toont alt + tab alle openstaande tabbladen in Microsoft Edge als los item. Maar u kunt straks ook overschakelen naar de klassieke weergave, zonder de weergave van ieder tabblad.

Net zoals in 2019 verandert de October update dus uiteindelijk niet héél veel. De May 2020 Update die eind mei verscheen, bracht destijds meer veranderingen met zich mee.

Bron: Tweakers

Auteur