Extreme wintersportdrukte verwacht komend weekend

Houd rekening met lange files als je dit weekend (23-24 februari) met de auto naar de wintersport vertrekt. In de Franse Alpen wordt zaterdag 23 februari een dag met extreme verkeersdrukte en vele uren oponthoud verwacht. Ook op de andere routes naar de sneeuw in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt erg veel vertraging verwacht.

In de regio’s Midden en Zuid begint in Nederland voor scholen de voorjaarsvakantie. Veel Nederlanders gaan massaal naar de Alpen voor een weekje wintersport. Voor de Nederlanders blijft Oostenrijk het favoriete wintersportland. Frankrijk is een tweede plek waard, daarna volgen Duitsland en Zwitserland.

Prognose Oostenrijk

Als je naar Oostenrijk gaat, moet je vooral op zaterdag 23 februari goed voorbereid zijn op veel vertraging op de Fernpas B179 tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg – Villach A12 tussen Kufstein en Landeck en op de toegangsroutes naar de skigebieden loopt het verkeer op heel wat plaatsen vast. 

Als je terugkeert moet je rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur. 

Prognose Frankrijk

Zaterdag 23 februari is de drukste dag van het hele wintersportseizoen, het wordt ook wel Zwarte Zaterdag genoemd. De hele dag staan er files op de routes naar de wintersportgebieden. De knelpunten liggen ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers zullen erg lang duren.

Prognose Duitsland

De eerste files zullen in Duitsland al ontstaan op vrijdagmiddag 22 februari. Het drukst zal het zaterdag rond het middaguur zijn. Dan kun je aansluiten in de files op de A5 Karlsruhe – Bazel, A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein. 

Prognose Zwitserland

In Zwitserland zijn de belangrijkste knelpunten dit weekend de A1 Zürich – Bern en da A2 Bazel – Chaisso bij de Sint Gotthardtunnel. 
 

Bron(nen):
  • ANWB
Trefwoorden: