PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: de beste matras

Wie goed wil slapen, heeft een goede matras nodig, die het lichaam adequaat ondersteunt, goed ventileert en duurzaam is. Op basis van die criteria is Emma de beste matras in de maat 90 x 200 cm.

Dit blijkt uit een test in de Consumentengids. Emma (€450) is een matras met een vulling van diverse lagen en soorten schuim, waarvan één laag traagschuim. De matras geeft goede ondersteuning voor een lange, zware rugslaper. De matras ventileert goed en is dus geschikt voor slapers die veel transpireren in bed.

Zowel met de duurtest als met de veerkracht komt Emma als beste uit de bus. Bij de ondersteuning is het beeld gemengd. Voor lange, zware rugslapers scoort Emma het best. Lichte, kleine rugslapers hebben met de Auping Inizio de beste ondersteuning uit de test. Zijslapers krijgen met de Pullman Silverline Excellence de beste ondersteuning. Dat geldt voor lange, zware én voor korte, lichte mensen. Het verschil in testoordeel tussen de diverse matrassen op dit laatste aspect is aanzienlijk.

Internet

De Emma-matras is sinds kort op de markt. Het is een initiatief van jonge ondernemers. Mede-oprichter Mariska Meints vertelt in de Consumentengids dat zij in 2015 zelf een goede matras wilde kopen maar door tegenstrijdige adviezen in de winkel een te dure matras aanschafte die niet zo goed was. Ze vond iemand die precies dezelfde ervaring had en die al contact had met een fabrikant. Samen gingen ze matrassen via internet verkopen onder de naam emma-matras.nl.

Bron: www.consumentenbond.nl/matras