40-plusser kiest vaker voor nieuwe auto

Getty Images

Juist onder 40-plussers blijkt een nieuwe auto populair te zijn, blijkt uit onderzoek van Independer. Vergeleken met mensen in de leeftijd van 21 tot 40 jaar is het zelfs zo dat de 40-plusser ruim drie keer zo vaak voor een nagelnieuwe bolide kiest.

Alles glanst en glimt en ruikt naar nieuw en ú mag de eerste kilometers op de teller zetten – iedereen die ooit een nieuwe auto heeft gekocht weet hoe heerlijk dat voelt. Toch is dit niet de belangrijkste reden waarom juist de 40-plusser sneller voor een nieuwe auto kiest.

Financiële ruimte

Iemand van boven de 40 verdient over het algemeen meer dan een starter op de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat er ook al wat meer is gespaard, terwijl de vaste lasten juist dalen: er is al een deel van de hypotheek afgelost en eventuele kinderen gaan het huis uit. In zulke gevallen is de aanschaf van een nieuwe auto financieel gezien een makkelijke keuze.

Verzekeringspremie

Automobilisten in de leeftijdscategorie 41 tot 70 jaar hebben meestal behoorlijk wat schadevrije jaren opgebouwd. De verzekeringspremie is daardoor laag en met het geld dat zodoende overblijft, wordt vaak gespaard voor een nieuwe auto.

Zekerheid

Een nieuwe auto vraagt minder onderhoud en is zuiniger in gebruik. Dit neemt onzekerheid over mogelijk hoge onderhoudskosten weg en zorgt voor lagere lasten voor wat betreft brandstof. Het lijkt erop dat mensen boven de 40 deze overwegingen belangrijker vinden dan veertigminners.

Independer heeft dit onderzoek in 2017 uitgevoerd onder haar verzekerden.

 

 

Auteur 
Bron 
  • Independer