PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

De hybride auto: voordelen en nadelen

Wanneer u hardop zegt dat u de aanschaf van een hybride auto overweegt, blijken er opeens de meest uiteenlopende meningen over hybride rijden te zijn. De een vindt dit, de ander zegt dat en voor u het weet, ziet u door de bomen het bos niet meer. Tijd om de voor- en nadelen even helder op een rijtje te zetten.

Schoon en zuinig

Een duidelijk voordeel natuurlijk: wanneer u hybride rijdt, vervuilt u het milieu minder. De hybride auto verbruikt minder brandstof en stoot dus ook minder uit - fijn voor onze planeet en fijn voor uw portemonnee.

Overal naartoe

Met een hybride auto hoeft u niet bang te zijn dat u na een paar honderd kilometer niet meer verder kan omdat de accu leeg is. Plug-in hybrides en hybrides laden namelijk tijdens het rijden en maken daarnaast gebruik van een brandstofmotor. Alleen met een volledig elektrische auto bent u qua afstand afhankelijk van de inhoud van de accu.

Stil

De hybride auto is een stille auto, dus een goed gesprek zonder de stembanden zwaar te belasten is geen probleem. Of lekker hard meezingen met uw favoriete muziek, dat kan natuurlijk ook - net als simpelweg genieten van de heerlijke stilte.

Makkelijk

Hoe moet dat dan - hybride rijden? Nou, dat werkt heel eenvoudig: de auto doet dat voor u. U heeft er zelf geen omkijken naar, zeker niet als u voor full hybride kiest. Met een plug-in hybride moet u er wel aan denken dat u de accu van uw auto steeds oplaadt.

Lage bijtelling en een groen imago

Voor de leaserijder heeft de overheid een aantrekkelijke bijtellingsregeling voor de privékilometers met een hybride auto opgetuigd. Bent u leaserijder, dan loont het zeker de moeite om goed te kijken wat dit u oplevert. En bent u een ondernemer met werknemers met een leaseauto? Denk dan ook eens na over hybride rijden: een groen wagenpark wordt door zowel werknemers als klanten zeer gewaardeerd.

Hogere aanschafprijs, maar…

De hybride auto is duurder dan een reguliere auto. Maar… het verbruik van de hybride auto is weer veel lager en ook de kosten voor onderhoud zijn lager. Een goede kostenvergelijking is echter nog niet goed mogelijk, stelt MilieuCentraal. Dat heeft alles te maken met het feit dat er nog onvoldoende bekend is over de restwaarde van de elektrische auto en de levensduur van de accu. Juist deze twee aspecten zijn volgens MilieuCentraal belangrijk voor het bepalen van een eerlijke kilometerprijs.
 

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

7 Comments

Door Hybrido (niet gecontroleerd) op do, 13-7-2017 - 16:52

Ik rij een VW touareq hybrid, hoe zo geen trek kracht! 3500kg zonder een centje pijn.

Door Dick Schuurman (niet gecontroleerd) op di, 4-7-2017 - 22:24

Damen heeft géén idee wat een hybride is, en verkoopt onzin. Wel gratis onzin, dat wel. :D

Door F.M. Eggermont (niet gecontroleerd) op wo, 9-9-2015 - 17:14

Naast het feit dat een hybride auto geen caravan mag trekken, is ook het feit dat bij hybride auto's de maximaal toegestane kogeldruk voor een trekhaak meestal maar 45 kg. is. Dat is voor het vervoeren van 2 E-Bikes (zonder accu) te laag. Voor E-Bikes is namelijk een zwaarder fietsenrek nodig en een E-Bike zonder accu weegt ruim 20 kg. Voor mensen die veel op pad gaan met de E-Bike op het rek is een hybride auto daarom helaas ongeschikt

Door H. Damen (niet gecontroleerd) op di, 8-9-2015 - 17:37

hybride auto's rijden wel op stroom van kolengestookte centrales dus helemaal niet goed voor het milieu en wat gebeurt er straks met de accu's als de auto vernietigd moet worden jullie zijn niet eerlijk met de voorlichting

Door Doet er niet toe (niet gecontroleerd) op di, 8-9-2015 - 16:03

De Meeste Hybride auto's kunnen/mogen geen caravans trekken

Door G Senden op di, 8-9-2015 - 13:23

Rij in een Honda hybride, nog nooit zo een zuinige en stille auto gehad met alle toeters en bellen.

Door dicktee (niet gecontroleerd) op di, 8-9-2015 - 09:36

En hoe zit het dan met de trekkracht met een caravan er achter ?