Dit zijn de voordeligste benzinepompen van Nederland

Wie het goedkoopst wil tanken kan het beste naar Sneek rijden. Daar staat volgens de ranglijst van Multitankcard, een organisatie op het gebied van mobiliteit, namelijk de voordeligste benzinepomp van Nederland.

E10-benzine

Dit jaar betaalde je voor de meest gangbare E10-benzine het minst bij Joontjes in de Friese plaats Sneek. De tweede plek op de ranglijst wordt opvallend genoeg ingenomen door een benzinepomp uit miljonairsdorp Blaricum, genaamd Fieten Olie. Daar kan je auto voor 1,435 euro worden volgegooid. De derde plek, Esso Express in Sneek, doet niet veel onder door de lokale concurrent Joontjes: daar kost het gemiddeld 1,449 euro per liter.

Premium benzine E5

In de categorie Premium benzine E5 gaat de prijs naar TinQ in Hoogeveen in Drenthe, met een literprijs van 1,581 euro. De tweede plek is voor Total Velserbroek Inz Velserbroek in Noord-Holland: daar betaal je 1,614 per liter. Op de derde plek staat Total Amsterdam Van Marwijk Kooij in Noord-Holland, met een literprijs van 1,627 euro. 

Diesel

Bij de dieselpompen zijn er twee winnaars: Tamoil Nieuw-Vennep (Noord-Holland) en Esso Express Beek (Gelderland). Zij zijn samen de goedkoopste met een gemiddelde literprijs van 1,095 euro. Ook Sneek doet het hier weer goed: de tweede plek gaat naar Esso Express (1,109 euro) en de derde plek gaat naar E-10 winnaar Joontjes (1,110 euro).  

De ranglijst is opgesteld na onderzoek door Multitankcard onder alle tankstations in ons land waar in de periode januari tot en met november 2020 minimaal 500 keer werd getankt. In totaal ging het om meer dan 4000 benzinepomphouders.

Bron: Multitankcard