Meer meldingen voor ANWB Alarmcentrale deze zomer

De ANWB Alarmcentrale kreeg deze zomer 7% meer hulpvragen dan in 2017. De drukste dag was maandag 30 juli met 14.148 telefoontjes. Daarmee werd het record van 13.800 uit 2013 verbroken.

Vakantiegangers uit binnen- en buitenland pleegde in totaal bijna 700.000 telefoontjes. Ze meldden zich bij de Alarmcentrale met persoonlijk leed of letsel of maakten melding van problemen met auto, camper of caravan. Het gelijkblijvende aantal telefoontjes is te verklaren doordat de ANWB diverse technische oplossingen heeft ingezet die minder telefoontjes tot gevolg hadden. Hierdoor konden ANWB-leden in binnen- en buitenland ook autopech via de wegenwacht-app melden. 

De Alarmcentrale moest deze zomer 5000 keer in actie komen voor vakantiegangers in het buitenland met een lekke band. De meeste meldingen kwamen uit Frankrijk, Duitsland en België. Om de duizenden Nederlanders te kunnen helpen werd het aantal hulpverleners uitgebreid naar 950. Dit zijn er ruim 400 meer dan buiten het hoogseizoen. Uit Nederland reisden zestien wegenwachten af naar de populairste vakantiegebieden in Italië en Frankrijk om leden met pech weer op de weg te helpen. Ruim 1000 auto's kregen zij weer rijdend. 

De ANWB Alarmcentrale is sinds 1959 hét aanspreekpunt voor vakantiegangers.

Trefwoorden: