Nog 137.000 in de wacht bij het CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) laat tienduizenden ouderen en minder validen al maanden in onzekerheid over de verlenging van het rijbewijs.

Dat meldt Nieuwsuur. Volgens het TV-programma loopt de wachttijd voor 75-plussers die hun rijbewijs willen verlengen steeds verder op. Inmiddels wacht 15 procent van de aanvragen voor een verlenging van het rijbewijs al langer dan 4 maanden op uitsluitsel. Inmiddels wachten zo’n 137.000 75-plussers en minder validen op antwoord van het CBR.

Het CBR kampt al jaren met problemen en heeft te weinig medisch personeel om alle ouderen die hun rijbewijs willen verlengen, vlot te helpen. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft daarom al maatregelen aangekondigd, maar die treden waarschijnlijk pas 1 december in werking. Bovendien geldt de versoepeling niet voor mensen met een ziekte of handicap.

Wie zonder geldig rijbewijs toch de auto instapt, riskeert een boete van de Politie en is formeel niet verzekerd.  Het Verbond van Verzekeraars heeft haar leden gevraagd daar coulant mee om te willen gaan. Maar let op: er zijn verschillen tussen verzekeraars. Wilt u daar meer over weten, informeer dan bij uw eigen verzekeraar.