Pas op voor een roze Chevrolet

Bestuurders van roze auto's en bestuurders van een Chevrolet veroorzaken de meeste aanrijdingen met andere automobilisten. Ook automobilisten in een Suzuki en Mercedes-Benz zijn relatief vaak de veroorzaker van een aanrijding.

Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars ontvangen schadeclaims van hun klanten naar aanleiding van aanrijdingen met andere automobilisten. Hierdoor kan het Centrum voor Verzekeringsstatistiek in kaart brengen welke automerken en -kleuren de meeste aanrijdingen veroorzaken.

Van alle roze auto's was 2,35 procent betrokken bij een aanrijding met een andere automobilist. De roze auto's werden gevolgd door bruine auto's (2,28 procent), crème (2,19 procent), zwart (2,21 procent) en grijs (2,00 procent). Uitgesplitst naar merk wordt de lijst aangevoerd door Chevrolet (2,52), gevolgd door Suzuki (2,39 procent), Mercedes-Benz (2,26 procent), Mitsubishi (2,4 procent) en Toyota (2,23 procent). Ook bij de merken Audi (2,13 procent), Honda (2,10 procent), Kia (2,07 procent), Citroen (2,05 procent) en Seat (2,02 procent) is meer dan twee procent van de automobilisten veroorzaker van een aanrijding.

Bron(nen):