Politie gaat hardrijders harder aanpakken

Meer radarauto's op de weg

De politie gaat in heel Nederland radarauto’s inzetten om hardrijders aan te pakken. In 2022 moeten er vijftig tot honderd radarauto’s beschikbaar zijn. 

Dat meldt de projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie in een interview met De Telegraaf. Radarauto’s zijn onopvallende auto’s die op een gevaarlijk of druk traject al rijdend snelheidscontroles uitvoeren. Automobilisten krijgen dan, als ze te hard rijden, de boete thuisgestuurd en wordt niet staande gehouden. 

Volgens Van Hasselt zijn de radarauto’s nodig om het aantal doden verder te beperken. Vorig jaar vielen er 661 verkeersdoden door hardrijders en asociaal rijgedrag. „Het gedrag van mensen in het verkeer is eigenlijk een afspiegeling van het gedrag in de maatschappij. En als je daar niet corrigerend tegen optreedt, gaat het mis. Ik zie ook de tolerantie afnemen, want de ’heer in het verkeer’ kom je haast niet meer tegen. Het is alleen nog maar ikke, ikke, ikke”, zegt Van Hasselt tegen De Telegraaf. 

Het hele interview lees je hier.

Bron: NU.nl, Telegraaf.