Verlopen rijbewijs langer geldig

De Europese Commissie heeft ingestemd met een verzoek van Nederland om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen opnieuw te verlengen. Alle Nederlandse rijbewijzen die in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 (zijn) verlopen, worden met negen maanden verlengd.

De verlenging van negen maanden geldt voor heel Europa en gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs verloopt. Voor de code 95 voor beroepschauffeurs geldt eenzelfde verlenging. Bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben, kunnen door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari en 30 november verlopen is of verloopt.

De Europese regeling geldt voor alle Nederlandse rijbewijzen, dus ook voor rijbewijzen die vanwege een medische aandoening maar drie of één jaar geldig zijn. Het CBR vraag aan deze mensen om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat de medische keuring en de beoordeling van de rijgeschiktheid heeft plaatsgevonden.

De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst.

Heb jij een rijbewijs en wil jij hulp bij schadevergoeding? Klik hier!